Strona 1 z 1

od wtórnego wejrzenia

: czw 08 wrz, 2016
autor: anelehd
/-/

poszedłem
mówiłem z nią
była grzeczna i zimna
rozmawiałem z nią
była nadal zimna i nadal grzeczna
nie zrozumiała
nie zrozumiała mnie
obiecała /żeby/ spróbować ponownie

...

/delikatna "parafraza" anonimowej, anglosaskiej Myśli, z podręcznika THINKING in ENGLISH, L.L.Szk./

: śr 16 lis, 2016
autor: dEn
Ja to zrozumiałem po swojemu:

Podszedłem.
Mówiłem do niej.
Była grzeczna i zimna.
Rozmawialiśmy, lecz
nadal była zimna i grzeczna.
Nie rozumiała.
Nie zrozumiała mnie.
Zaproponowała, żeby spróbować ponownie.


Nic z tego nie wyniknęło. :(