Strona 1 z 1

Błyskotliwe pazłotko*

: śr 16 lis, 2016
autor: dEn
Jesteś niespodzianką dla samej siebie.
Taka gracja obsypana rumianym pudrem.
Najlepszej słodyczy sobie nie szczędzisz,
oblana lukrem.
Opakowanie dystyngowane,
kokardą przepięte w pasie.
Tak najlepsze opakowanie, pachnące papierem,
bo rozerwana opinia więdnie.
I już nie jesteś prezentem,
a dobrym wrażeniem, co brzydko pachnie.

*tak, wiem, że takie słowo nie istnieje:)

: wt 20 cze, 2017
autor: Grafoman
Dziwne zakończenie.
Ale całkiem refleksyjne.
Pozdrawiam,
Graf