Strona 1 z 1

Serce kobiety

: pn 10 lip, 2017
autor: robertopoeta86
Cudna ma Pani wierszem spisana,
Przejrzysta jak kartka i nieokiełznana
Oblicze Twoje w swoim sercu wciąż noszę
Pięknem napajam się i w górę unoszę

Dziewicza Miłości moja namiętna
Cudna jak anioł, jak brylant szlachetna
Jak słońce, które na niebie błękitnym wciąż wschodzi
Tak Twoja uroda mnie ciągle uwodzi

Tak pięknym jest Twoje zakwitanie,
Bo jesteś jak serca mego czekanie,
Bo jesteś kwiatem i słowem poety,
Bo jesteś duszą i sercem kobiety

: pn 10 lip, 2017
autor: Tomasz Kowalczyk
Daj jakiś znak, że czytasz komentarze.
To czwarty wiersz - całkowicie nieudany.
Być może chcesz trochę z nami popracować, posłuchać rad. Przenoszę ten wiersz do działu "Eksperymenty i próby literackie".

Pozdrawiam

: sob 05 sie, 2017
autor: faniente
piękne rymy. fajny wiersz. godny Pana Jana Kochanowskiego i Mikołaja Reja

nie tak jak te wszystkie nierymowane wynalazki.

z tego można zrobić fajną piosenkę

: pn 07 sie, 2017
autor: robertopoeta86
Dziękuję :-D