Strona 1 z 1

Projekcja

: pn 13 maja, 2019
autor: Latima
Zabili.Normalnie.
Obrazem o dwóch stronach.
Malujący i malowani nadzy.
Jednakowo żądni.
Kaligule.

Przed gotyckimi światyniami ustawiano stosy.
Z opętanych wyskakiwały diabły.

Czuję zapach siarki i złota.
Uginam kolana od ciężaru,
ale nie upadnę.
Przed oczami wizerunek wykuty
w granitowym kamieniu.

: pn 13 maja, 2019
autor: Lidia
To piękny wiersz :rozyczka: :rozyczka: :rozyczka:

: wt 14 maja, 2019
autor: cortessa
W moim odczuciu w "eksperymentach i próbach literackich" powinny być publikowane wiersze, które - zdaniem autora - są pewnego rodzaju próbą. Ja tu znajduję dojrzały utwór...
:rozyczka:

: pn 20 maja, 2019
autor: Maria
Latima pisze:Zabili.Normalnie.
tu tylko po pierwszej kropce brak spacji.
Latima pisze:Czuję zapach siarki i złota.
Uginam kolana od ciężaru,
ale nie upadnę.

Przed oczami wizerunek wykuty
w granitowym kamieniu.
Wytłuszczone = wygląda jakby peelka lub autorka uczestniczyła w tym gnoju.
Czytam to wytłuszczenie tak =
Od ciężaru uginają kolana,
ale nie padają.

: pn 20 maja, 2019
autor: Maria
a wiersz dojrzały jak kłos przed żniwem.