Strona 1 z 1

Wiktor Woroszylski

: śr 18 mar, 2009
autor: Anonymous
Wiktor Woroszylski

Poeta, prozaik, publicysta, tłumacz, recenzent filmowy. Debiutował jako poeta w 1945. Redaktor wielu pism literackich



* * *


Znowu ktoś nieznajomy
umarł we śnie
To ostatni krzyk
(ostatnie milczenie)
mody
W ułatwionym świecie
przekraczanie granicy
bez pieczątki strachu bólu potu
Ten model mi pasuje
biorę
Nic z tego
kręci głową bezsenność