Strona 1 z 1

Mistrzyni

: sob 22 cze, 2019
autor: faniente
cóż ci mogę obiecać ciepły powiew wiosny
niepewność powtykaną w bukieciki czasu
kruchość lodu na rzece smak igiełek sosny
błysk uczucia jak promyk pośród gęstwin lasu

ofiaruję ci słowa którymi jak dłutem
może zdołam wyciosać nasze przywiązanie
dodam jeszcze niepewność i serce rozprute
lecz jak nowe bo dratwą dni pocerowane

ty obiecaj mi światło gdy zginę w ciemności
że odnajdziesz gdy zniknę poznając po krokach
że schowasz w swych dłoniach gdy smutek zagości
jeszcze to że pierwszy wyznasz że mnie kochasz

: czw 27 cze, 2019
autor: Mariola Kruszewska
Czyj to wiersz?

: pn 01 lip, 2019
autor: faniente
no właśnie nie pamiętam nazwiska :(