Aglaia Veteranyi

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hekate
Posty: 229
Rejestracja: czw 02 paź, 2008
Lokalizacja: z cyrku

Post autor: Hekate »

.


Lokalizacje

Kobieta czekała na mężczyznę. Stała pod parasolem.

a) Deszcz nie padał.

b) Mężczyzna zapomniał o spotkaniu.

c) Kobieta rozpuszczała się.




Historyjka

Stół. Kobieta. Mężczyzna.
Na stole skóra.
Kobieta bierze skórę i wdmuchuje do środka powietrze.
Skóra staje się okiem.
Mężczyzna przygląda się. Jest zdziwiony.
Mężczyzna prosi kobietę: Pochyl się.
Kobieta opiera się o stół. Mężczyzna opiera się o kobietę.
To jest historyjka.
Mężczyzna. Kobieta. Stół. Oko. Kobieta schylona. Mężczyzna też.
A teraz: tego wszystkiego nie ma.
Kobieta i mężczyzna. Stół. Oko. Wszystko to tylko język.
Historyjka.




Ostatnie wiadomości


Siedzieli przed telewizorem.
Ktoś powiedział: Nam już nic nie mogą wmówić, my i tak w nic nie wierzymy!
A potem zjedzono kolację.
A potem był film dokumentalny.
A potem rozmowa o grzybach.
A potem ktoś powiedział: Jestem zmęczony.
A potem zgaszono cały kraj i wszyscy zasnęli.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Hekate, łącznie zmieniany 1 raz.
" Postaraj się nie mieć zbyt wielu nadziei i obaw - gdyż podsycają one tylko mentalną paplaninę."