Strona 1 z 1

o geniuszu-altruiście

: sob 10 sty, 2009
autor: Colett
w rozognionych barwach zboczy
nie uczonych co to bladość
umiał pędzlem czar roztoczyć
okrył nagość

w strzelistości białych wzniesień
tkwiących pod polarną zorzą
tworzył kolaż o potędze
szczytów nocą

szybujące ponad domem
małe ptaki szarobure
chciał ocalić dla pokoleń
wiecznym piórem