Strona 1 z 1

księżyc, ty i Armani

: sob 14 lut, 2009
autor: Colett
nie pomagają rozświetlone
zaułki ulic późną nocą
milkną latarnie budząc płomień
właściwy oczom

nie pomagają zaplątane
wiatrem dzwoneczki w końskich grzywach
kiedy powraca zabłąkane
jak echo wybacz

nie pomagają wyszeptane
słowa wspierane ciepłem dłoni
gdy przy księżycu ty Armani
i zawrót głowy