Strona 1 z 1

tamte szepty

: sob 25 kwie, 2009
autor: Colett
chciałabym zasnąć tobą otulona
zapisać pewność pod senną powieką
wyśnić gwarancję że gorycz pokonam
po wieczność

chciałabym wierzyć w malowane nocą
blaskiem księżyca posrebrzane gesty
w duszy je wyryć niech przed czasem chronią
po przesyt

chciałabym ufać tak prosto jak kiedyś
gdy myśl nie śmiała wybiec ponad słowo
do dzisiaj słychać jeszcze tamte szepty
zmysłowo

chciałabym umieć razem z tobą marzyć
ogarnąć myślą to co granic nie ma
lecz tylko splatam wyśnione obrazy
w poemat