Strona 1 z 1

a gdy już będę...

: sob 25 kwie, 2009
autor: Colett
a gdy już będę stara zgrzybiała
gdy z trudem przyjdzie śledzić lot ptaków
ziemię pokocham majem nabrzmiałą
z czułością wiatru


a gdy już będę gniewna swarliwa
gdy czas z wysiłkiem zegnie kolana
pod starą wierzbą siądę pogdybać
o tym co zamiast

a gdy zabraknie mnie już wśród żywych
gdy klucz żurawi drzewo oplecie
znajdziesz garść ziemi schowaną w skrzyni
wierszem uwiedziesz