Strona 1 z 1

bywa, że jeszcze...

: czw 11 cze, 2009
autor: Colett
bywa że jeszcze gubię się w tęsknotach
niciom Ariadny nadeptując końce
gdy nie pomaga słowikowy koncert
ciągle w nadziei że łut szczęścia spotkam

w świętym milczeniu odnajduję spokój
topiąc kłopoty niczym w szklance wody
słodycz kryształu gdy życie zawodzi
tkwię zaplątana w wizje astrologów

bywa że jeszcze odnajduję słowa
już zapomniane bo brzmiały niezręcznie
w cieniu spuszczonych i zanim odszedłeś
aby powroty mogły znów smakować