Strona 1 z 1

z niedopałków marzeń

: sob 11 lip, 2009
autor: Colett
tam gdzie krzywą linią pną się schody
w niepokoju nocnych korytarzy
poszukując drzwi właściwych błądzi
coś co nadal się nie umie skarżyć

lampy nocnym wypalone żarem
ubierają w cienie nagie ściany
u sąsiada koncert dziś Mozartem
zabrzmi dla tych którzy nie czekali

z niedopałków marzeń w popielniczce
spontanicznie ktoś ułożył serce
po posadzce się zaniosło krzykiem
echo uczuć dziś odkrytych wreszcie