Strona 1 z 1

w drodze do...

: ndz 23 sie, 2009
autor: Colett
zatęsknij za drżeniem powiek
za krwi w tętnicach płomieniem
zanim rozstaną się dłonie
tak bliskie spełnień

pieść myślą nim chłód poranka
na straty dzień zechce spisać
ukrywszy sens życia w kartach
- w pasjansie cisza

osłaniaj dłonią przed wiatrem
listy pachnące lawendą
dopóki pamięć nie zatrze
dni jak poprzednio

powracaj w snach i na jawie
zmrok wpisał w firanki duszę
czas wypić kolejną kawę
w drodze do wzruszeń