Strona 1 z 1

mogłam

: sob 08 maja, 2010
autor: Colett
mogłam wyrazić to piosenką
zaproponować nutom związek
zanim obejmą czule miękko
w ciszy wieczoru sennej trochę

i na klucz zamknąć wiolinowy
gdy pośród dźwięków powstał nieład
mogłam wśród wielu jedną złowić
myśl lecz do dzisiaj wciąż jej nie mam

struny zawiodły czas przeminął
chwila umknęła w inną stronę
muzyk z batutą zechciał zniknąć
a w pięciolinii utknął koniec

mogłam wyrazić to piosenką
odszukać rytm na ukojenie
nim się ukłonił nocnym wdziękom
list napisany dziś przez ciebie