Strona 1 z 1

Góry ukochane

: wt 24 lis, 2009
autor: LCzerwosz
Wdrapałem się już
na płaskowyż życia.
Nudno, równo, płasko.
Żaden ruch niczego nie zmienia.

Na prawo i lewo
takie same widoki.
Z zeszłorocznego kalendarza.

O, góry ukochane,
co macie tyle cieni,
lecz tyle blasków.