Strona 1 z 1

Ewakuacja jak z Czarnobyla

: pn 17 lis, 2008
autor: LCzerwosz
Wyjeżdżają ciężarówki
z przyjaciółmi, rodzinami.
Pożegnania z kwiatami.
Pozostaną na dzikiej łące.
I myśli tu pozostaną.

Przyjedzie ekipa spawaczy
Na zawsze zamkną
korytarze labiryntów.
Bezdomni błądzić będą
beznadziejnie.

Puste przestrzenie zasiedlą
jakieś byty nowe.
Bo natura nie znosi próżni.
Życie możliwe jest bez oświecenia,
i bez żarówki.