Strona 1 z 1

pomarańcza 2

: wt 11 paź, 2011
autor: @psik
miałem otworzyć drzwi
ale ich nie było
światło słoneczne związane
leżało na progu

brałem je na ręce
lecz wiatrem pieszczone
przeciekało jak piach
roztarty na popiół

ze światła czy z gliny
zapachem stworzona
swoją pomarańczę życia
pośpiesznie dzieliłaś

dla wszystkich przyjaciół
tych z winnego grona
gniotłaś pomarańczę
aż tryskała siła

z wiatru i popiołu