Strona 1 z 1

składam się z ofiar (2010)

: śr 12 sty, 2011
autor: @psik
ochrzczono mi tylko naskórek
ścieram go codziennie jak chleb
jak pierwszy i jak ostatni

w ofierze całopalnej
płoną wszystkie mięśnie
nieskończoność która była blisko

pierwiastki powielają się
grzebię w trzewiach wyrywam wątrobę
odkopuję ogniska, kości i tłuste miejsca

jeszcze głębiej gdzie nie ma już dat
całki plączą się pomiędzy palcami
i nikt ode mnie niczego nie oczekuje

tam jest bóg bez imienia