Strona 1 z 1

Spełnianie

: śr 07 paź, 2009
autor: Jan Stanisław Kiczor
Spełnianie


Utkałem muślinowy dywan Twoich marzeń.
Wplotłem tam złotą nicią całą swoją duszę.
Na drodze namiętności każdy kamień skruszę.
Pragnieniem przyodziany, dostarczę Ci wrażeń.

W gorących myśli biegu, w wirze serca zdarzeń
Okiełznać swoje wnętrze rozpalone muszę.
Owiany mgły welonem Twoje oczy wzruszę,
I drogę Ci wymoszczę. Oczyszczę ze skażeń.

Już zawładnąłem całym przeznaczenia bytem,
Owinąłem z batystu tkaniną marzenia
I spełniłem Twą rozkosz określonym rytem.

Ty mnie w zamian otulasz, upajasz zachwytem,
Nie pragniesz wcale zgasić rozkoszy płomienia.
Spalając się w całości, zostajemy mitem.