Strona 1 z 1

Jesień optymistyczna

: sob 31 paź, 2009
autor: Jan Stanisław Kiczor
Jesień optymistyczna

Jeszcze chwilkę zabawie na tym świecie bożym;
Myślę nawet się zakraść do jakiejś sypialni,
Gdzie przemiła dziewczyna pościele rozłoży,
Otworzywszy ramiona, szepnie: chodź, przygarnij.

Jeszcze pewnie z kumplami rozpije się flaszkę
Na przykład może w parku - wszystkim na pohybel,
Lub na łeb nacisnąwszy kratkowany kaszkiet
Do smażalni, gdzie piwko, pójdziemy na rybę.

Jeszcze jakaś balanga, raut albo przyjęcie,
Gin z tonikiem (zastępczo może też być cola),
Zaś u panien do tańca, też będę miał wzięcie,
I usłyszę nad ranem zaśpiewane "sto lat".

Jeszcze chwilkę zabawie, jeszcze się nie spieszę,
Łyknę parę tabletek, trochę ponarzekam,
Wrogom ciut podokuczam, przyjaciół pocieszę,
A niebo? Cóż. Niestety. Niech trochę poczeka.