Strona 1 z 1

Taki czas

: sob 03 kwie, 2010
autor: Jan Stanisław Kiczor
Taki czas

Czeluść jaskini pustką lśni,
W białych całunach - alleluja,
Ktoś już uwierzył, inny kpi,
Forsycji krzew się w kwiat otula.

A zmartwychwstanie to ten czas,
Gdy się w nas budzi zieleń płocha,
I jest coś obok, jest coś w nas,
Co każe tęsknić, każe kochać.

To pierwszy ciepły wiatru wiew,
Który się ślizga przez modrzewie,
Jakieś wołanie, jakiś zew,
O którym wiesz coś? Bo ja nie wiem.