Strona 1 z 1

Jak dym z komina

: czw 02 kwie, 2009
autor: Sosna
nie chcę o przemijaniu ale biorąc za i przeciw
o niczym innym jakoś nie wychodzi
na co nie spojrzę to już było albo się kończy

zobacz wczoraj pół dnia na darmo padał śnieg
ciecie szuflami pracowicie oczyszczali swoje poletka
a śniegu nie ma tak z siebie i rano skończyła się zima

życie twoje czy moje jak ten śnieg z mozołem
wystarczy jeden podmuch topnieje ulatując
gdzie nie ma nas i nic już nie ma nawet

ale zanim przeminie zanim się skończy
jeszcze chwilę zatrzymać w dłoniach
odchuchać pisklę jakieś kwiaty posadzić

bo jakże tak bez śladu stopnieć ulecieć