Strona 1 z 1

wyścig z czasem

: ndz 01 mar, 2009
autor: megi
wstaję spóźniona
o dwa mrugnięcia
czas mnie goni

hamuję na ostrym zakręcie
czasem klnę stojąc w korku
a życie umyka autostradą
oślepiając długimi
czekam
na echo wczorajszego dnia
rozpływa się lepką smugą
we wstecznym lusterku
mijamy się w ciszy
krzyczą nieme monologi
podczas wariackiego biegu
gubię mapę

gonię czas
spóźniona o trzy oddechy
zasypiam