Strona 1 z 1

jabłka

: ndz 01 mar, 2009
autor: megi
brodząc w żółtych liściach
zrywam dojrzałe owoce
lśnią jak twoje oczy
krok w krok za mną
spod półprzymkniętych powiek

układam zmysłowo
w koszyku na stole
kuszę
łykasz przynętę od razu

a na deser
zjemy pieczone jabłka
smakują prawie jak kiedyś
gdy były zakazane