Strona 1 z 1

lekcja rysunku

: ndz 01 mar, 2009
autor: megi
wiem że nie można
utrwalić szczęścia werniksem

wyciskam na paletę farby
najwięcej pastelowych
czasem czort zamiesza ogonem
stąd te odcienie szarości

potrafię już jak dawniej
wymalować nam w oczach uśmiech
i naszkicować wspólną przyszłość
tylko czasem mi ciężko
uchwycić właściwą perspektywę

najtrudniejsza jest jednak
gruba czerwona kreska