Strona 1 z 1

schyłek lata

: śr 13 wrz, 2017
autor: megi
żółkniemy tracimy liście
bliżej nam teraz do drzew
niż do ludzi

w deszczu szeleścisz kołysankę
pozwalam by mech
otulił rozdrapane sęki

trzymasz mnie mocno za rękę
i już się nie boję
burzy listopadowych chłodów

niedługo wrócą ptaki
uwiją nam gniazda we włosach
szczebiot młodych wypłoszy sen

zakwitniemy