Strona 1 z 1

zanadto jestem

: wt 11 sie, 2009
autor: Beata
rzeczywistość jest do wytrzymania, przecież
nie doświadczam wszystkiego jednocześnie

i nawet w strzępach - jestem, w zamęcie myśli pojmuję,
że dziś upadam o jedno niebo dalej od wczoraj.

przypominam smak zielonych jabłek,
mądrości solonej cierpieniem -
tak łatwiej poczuć, że nie zmyślam siebie próbując życia.
jutro okaże się, że wyobraziłam zbyt wiele

współodczuwałam bez wzajemności.
nie zrezygnuję z Ciebie, chyba Ty we mnie prędzej

przestaniesz wierzyć. podzieliłam owoc,
dałam głodnym. zjedli i zapomnieli.
poszli nazywać inne drzewa.


sierpień 2009