Strona 1 z 1

widok znad miotły

: czw 10 wrz, 2009
autor: Beata
Na cmentarzu ludzie rozmawiają z cieniami
szelestem mioteł, piskiem zardzewiałych pomp.

Telefony trzymają życie na smyczach
nieobecności innego wymiaru
niż ziemska umowa z tak tak lub heja.

Trawa milczy, przytula zgasłe uśmiechy
gładząc kamienie pamięci.


26.08.2009