niedosłyszalne uwagi niewidzialnego poety

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
NathirPasza
Posty: 1303
Rejestracja: wt 04 sie, 2009
Lokalizacja: Miasto Doznań
Kontakt:

Post autor: NathirPasza »

to koszmar pisać wiersze

wiersz nie przekroczy granicy
tak jak dobrze dobrane słowa do melodii
jak świetny film czy zdjęcie na rozkładówce

staramy się poezją tworzyć siebie
niezrozumiały ślad pozostawiony na świecie
piszesz rok kolejny i nie widzisz już przestrzeni
tylko wersy bez pokrycia w brutalnej prawdzie

żaden wers nie wzbudził we mnie
tylu uczuć co 120 dni sodomy

to straszne mieć dar głosu
zbyt cichego
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez NathirPasza, łącznie zmieniany 1 raz.
Biegłem. Biegłem aż moje mięśnie zaczęły palić, a w moich żyłach począł płynąć kwas. A potem pobiegłem jeszcze trochę.