Strona 1 z 1

Spadały gwiazdy

: pn 17 sie, 2009
autor: NathirPasza
jak uwolnić się od domniemania
nie zachowywać się jak balonik na wietrze
w pierwszym dniu i pierwszej godzinie
tuż za szafą z naklejką Scoobiego
przymknąć oczy na kilka eonów
by zawstydzenie tym czego pragnę
nie rozganiało już myśli na cztery strony

przydały by mi się stopy Cieśli
oj przydały by się i dłonie
tylko los jakoś nie zachęca do naśladowania

chodziłbym po wodzie i uleczał chory narybek
o ludzi nie dbam bo już mam obcych wyżej uszu
dziś po raz pierwszy powiedziałem pijakowi
żeby mnie w dupę pocałował
dobre uczynki są przereklamowane
jak Wojaczek – psu na budę

potrzebuję hedonizmu
może bym wtedy nie rozmyślał
bo kolejna pigułka nie pomogła
na szczęście zupa była wyborna

spójrz
obiecuję że więcej nie będę przynudzał