Strona 1 z 1

Techniczna kartka

: wt 25 sie, 2009
autor: NathirPasza
powracam
chociaż nie zawsze świadomie
do technicznej kartki z napisem przyszłość

kilka godzin lekcyjnych musi nauczyć życia
zawiera dumę z pochwał
i wstyd za flirty
objawiony po latach
(nadal kilku rzeczy żałuję)

dłubanie cyrklem w ławce szkolnej
nie pomogło
zacierają się twoje inicjały

raz czy dwa wyrzucony za drzwi
zastanawiałem się czy na pewno muszę wracać
i zawsze to robiłem

czterdzieści pięć minut
czterdzieści pięć minut razy to wszystko
nie mogło nauczyć jak żyć
ale pokazało jakie jest

dlatego powracam do technicznej kartki
chociaż nie zawsze świadomie