Strona 1 z 1

Perspektywy I

: czw 10 gru, 2009
autor: NathirPasza
na świat najlepiej patrzeć z perspektywy rzeczy małych
żołędzia który musi spaść
radą na nieuniknione jest tylko
nie unikać

tak powiedzą te które wpadną w miękką ściółkę
żyzna ziemia wywabi plamy na honorze

a żołędzie uderzające o chodniki
pośród wielobarwnych kolosów obojętności
modlą się o nowy początek

na świat najlepiej patrzeć z perspektywy rzeczy małych
ziarenek lęku lub okruchów smutku
z zachwytem witać kolejne iskry
w przydomowym ogrodzie

lubię gdy kwitną tulipany