Strona 1 z 1

Gdzie nadal szumią liście

: czw 10 wrz, 2009
autor: elżbieta
wczoraj kazałam ściąć drzewo. przypominało
o tobie. mówiłeś - trzeba prześwietlić wyciąć
niepotrzebne gałęzie.

teraz uciekam wzrokiem tam, gdzie nadal
szumią liście i zlatują się niewidoczne ptaki.

pień oskarża świeżą raną. przychodzisz, siadasz
w cieniu, który pozostał twoim.

mówisz - pora zacząć od nowa, przy stole czeka
puste krzesło dla tego, który przyjdzie
i posadzi nową jabłoń.