Strona 1 z 1

We wrześniu

: śr 21 paź, 2009
autor: elżbieta
przywiał was wiatr
zaprzęgnięty do jesiennego powozu

mistrz nie pozwolił na chwilę wytchnienia
pomalował kałuże rudymi liśćmi
i ogłosił światu wasze przybycie
lwim pazurem zaznaczył datę
a ciche kwilenie nadało jej sens