Strona 1 z 1

W pieluchach

: pt 05 wrz, 2014
autor: Mariola Kruszewska
Szwaczka samosia

Stopa weszła w skarpetkę śmiało,
lecz ze skarpetki wyszła pięta.
Mama zajęta, babcia zajęta,
ech, czyż ja nie mam talentu w rękach?

To jest igiełka a to niteczka –
zamknie wnet oko dziureczka.
Szast-prast! Zaszyłam dziureczkę całą
w czarnej skarpetce niteczką… białą