Strona 2 z 2

: pn 01 lut, 2010
autor: Mariola Kruszewska
pusty dzban

jestem
jałowym źródłem
kryształowych słów

milknącym szeptem
odbiciem
zaparowanej tafli
krzywego lustra

imieniem na cudzych wargach
w westchnieniu umierającego dnia

pozostanę
różą wykutą w antracycie

XI.2008

(OSz), bk