Strona 2 z 3

: wt 01 lis, 2011
autor: Mariola Kruszewska
leśna impresja z trzynastego marca

jeszcze w bruzdach płachty śniegu
jeszcze lód strumienie depce
a już motyl wybiegł na dwór
w czapeczce

: wt 01 lis, 2011
autor: Mariola Kruszewska
wykurokreowana produkuracja jaj


ja je-
stem "S" kura
przy kurmniku ekoko-
logicznie niemodyfikurowana
wielokokorotnie wykuprana
nieprokureacyjnie
wyprowadzana w pole
dla jaj jak-
ości Q-
QryQ

: śr 04 lip, 2012
autor: Mariola Kruszewska
fuck you

w moim łóżku
odcisk jej nagości
bezwstydnie uciska prześcieradło
to było nasze łóżko
było

: sob 01 wrz, 2012
autor: Mariola Kruszewska
Złodziej

Ktoś wziął prysznic.
Ja - umywam ręce.

: sob 03 lis, 2012
autor: Mariola Kruszewska
Lepiej

Lepiej lepieje wstawiać do Ogrodu
niż łapać kangury na krańcach antypodów.

: sob 03 lis, 2012
autor: Mariola Kruszewska
Inicjatywa obywatelska

Żądam wolności dla konopi!

Filip

: pt 23 lis, 2012
autor: Mariola Kruszewska
Wybór wielce polityczny


Nie Kalinka a Palinka!

: ndz 06 sty, 2013
autor: Mariola Kruszewska
Niech mnie ktoś przytuli

Jeże też potrzebują pieszczot.

: czw 04 lip, 2013
autor: Mariola Kruszewska
Sprawa wagi państwowej

Śmieją się usta premiera Tuska
na widok upraw kaszubskich truskaw.

: czw 04 lip, 2013
autor: Mariola Kruszewska
Podwieczorek

Dodatek ciekawy -
truskawy do kawy
na miejsce szarlotki.
Nie tuczy, a słodki

: pn 03 lut, 2014
autor: Mariola Kruszewska
ślepięta

spalić utopić zakopać
żywe
nie na tyle by wydrapały
dziurę w foliowej torebce
można ewentualnie o zelówkę
albo ukręcić łeb jak
całej sprawie

: wt 04 lut, 2014
autor: Mariola Kruszewska
ślepiec

świt nie wstanie

twoja dłoń
latarnia

: wt 04 lut, 2014
autor: Mariola Kruszewska
pogrzeb muzyki

pęknięte skrzypce
niemowlę
ojciec złożył w czeluść czarnego
funerału

: pn 09 cze, 2014
autor: Mariola Kruszewska
Jogaila

z Bożej łaski
i krakowskich panów
podniósł żelazną rękawicę

krzyżowi przysiągłszy
przetłumaczył
Gott mit uns

: ndz 31 sie, 2014
autor: Mariola Kruszewska
***(rozebrana)

rozebrana z dnia
wyginam ciało w łuk
i kuszę