Milczący obraz

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Krystyna Morawska
Posty: 1458
Rejestracja: czw 04 cze, 2020
Lokalizacja: Toruń

Post autor: Krystyna Morawska »

Początek i koniec nie zawsze są słodkie,
stara kobieta o tym wie. Spojrzenia ludzi
rozpraszają światło. Jeszcze poznaje
błyski, wkrótce szklana ściana ułoży
bezbarwny pejzaż, przytłumi dźwięk.

Powierzyła los sternikowi
i żyje w mieście bez bramy.
Nie wybiera, nie decyduje, a jednak
wszystko się rozsypało.

Kiedy rozum nie dochodzi sedna -
zaczyna padać śnieg.
Ostatnio zmieniony sob 03 lut, 2024 przez Krystyna Morawska, łącznie zmieniany 1 raz.
- żeby sędzia nie zaznał radości w sądzeniu -