W środku jestem dzieckiem

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Krystyna Morawska
Posty: 1450
Rejestracja: czw 04 cze, 2020
Lokalizacja: Toruń

Post autor: Krystyna Morawska »

Opisuję świat,
chociaż tak mało o nim wiem.
Codziennie witam niski horyzont,
płaskie, puste pola - jesienne decorum.

Mówią, że od zarania nosimy w sobie wielkość,
dlatego nie oczekuję pomocy. Wierzę w słowo
lżejsze od ziemi, które obudzi obraz i rozbije
zmarzlinę. Śnieg przysypie cienie i porażki.

Będę wspominać z każdym dniem inaczej,
przecież od zawsze mieszkasz we mnie.
- żeby sędzia nie zaznał radości w sądzeniu -