Po drugiej stronie

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Krystyna Morawska
Posty: 1450
Rejestracja: czw 04 cze, 2020
Lokalizacja: Toruń

Post autor: Krystyna Morawska »

Istnieją zapomniane miejsca,
gdzie pachnie mchem i żywicą.
Długa nieobecność zmienia
obraz. Wszystko robi się białe.

Las odpoczywa. Pamięta łagodny
chłód nocy i ciche milczenie ziemi.
Cienką niteczką zręcznie łączy słowa,
by z drżeniem gwiazd ruszyły na łowy.

To świat pełen sprzeczności,
którego nie trzeba rozumieć.
Wie o tym, każde małe drzewko,
każdy omszały kamień.
Ostatnio zmieniony pt 02 lut, 2024 przez Krystyna Morawska, łącznie zmieniany 1 raz.
- żeby sędzia nie zaznał radości w sądzeniu -