Strona 1 z 1

Zasiewy

: ndz 04 lut, 2024
autor: Krystyna Morawska
Kiedy kilka warstw zimy
nakłada się na skórze, nie dotykam
zmarzliny – przecieknie przez palce.

Łagodność to ostatnia nitka,
która łączy chłodny błękit
z dobrym światłem. Nie wiem,
czy wystarczy, by obudzić słońce.

Słyszę krzyk żurawi – wracają.