Strona 1 z 1

Jesienin S. " Śnieżna równina..."

: ndz 19 lut, 2012
autor: Liliana
Снежная равнина...

Снежная равнина, белая луна,
Саваном покрыта наша сторона.
И берёзы в белом плачут по лесам.
Кто погиб здесь? Умер? Уж не я ли сам?

1925

Śnieżna równina...

Śnieżna równina, i księżyc biały,
Całunem kraj nasz pokrył się cały.
I brzozy w bieli płaczą po lasach.
Kto tutaj zginął? Zmarł? Czy nie ja sam?

: śr 22 lut, 2012
autor: Jan Stanisław Kiczor
Krótkie, acz treści pełne :mrgreen:

:rozyczka: :rozyczka: :rozyczka:

: wt 28 lut, 2012
autor: Liliana
dzięki za kolejne odwiedziny, Janie :rozyczka: