Strona 1 z 1

Bondariewskij Lew - Zimowe gwiazdy

: wt 08 wrz, 2015
autor: Liliana
Зимние звёзды

Наш день, горизонтом сужаясь,
стремительно мчался в закат,
и мы невзначай утешались
блаженством последних утрат.

- Ах, осень! Моя золотая!
И ты распрощалась со мной,
и зимние звёзды блистают
любовью, уже неземной.


Zimowe gwiazdy

Nasz dzień się kurczył, malał, chylił
ku zachodowi, bezlitośnie,
jeszcze cieszyła błogość chwili,
lecz chłód był coraz częstszym gościem.

- Jesieni moja! Droga, złota!
I ty się pożegnałaś ze mną,
zimowe gwiazdy lśnią z wysoka
miłością, ale już nie ziemską.

: czw 10 wrz, 2015
autor: Bożena
Lilu- jestem zachwycona- wierszem i tłumaczeniem, ale TU raczej wiersz w oryginale- mnie zauroczył- zwłaszcza druga strofa- pozdrawiam serdecznie :rozyczka: :rozyczka: :rozyczka:

: czw 10 wrz, 2015
autor: Liliana
jak miło, Autor pewnie się ucieszy Twoją opinią, a i ja Ci najserdeczniej dziękuję :-D :rozyczka: