Strona 1 z 1

Judenko Władimir - MUZA

: śr 07 paź, 2015
autor: Liliana
МУЗА

Глаз и не вижу... Только - два зрачка.
У Музы взгляд какой-то напряжённый.
Но грациозна! Царственно щедра
своей улыбкой, слабо зарождённой
лишь в уголках замысловатых губ.
А говорили столько раз "капризна"!
Я предложить ей кофе не могу,
боясь спугнуть всё то, что здесь записано.

2007 г


MUZA

Nie widzę oczu… Tylko dwie źrenice.
Wzrok Muzy na czymś tak bardzo skupiony.
Jest pełna gracji! Królewskie oblicze
rozjaśnia uśmiech, lekko zaznaczony
przez ust kąciki, nim obdarza szczodrze.
Mówili o niej zbyt często „kapryśna”!
Zaproponować jej kawy nie mogę,
bojąc się spłoszyć, com tutaj zapisał.

: ndz 24 sty, 2016
autor: biedronka basia
Często boję się spłoszyć pogodną myśl :-D :rozyczka:

: pt 29 sty, 2016
autor: Liliana
Dziękuję, Basiu. :rozyczka:

: czw 04 lut, 2016
autor: Bożena
z Muzami ostrożnie by nie uciekła- :-D sereczności :rozyczka:

: czw 04 lut, 2016
autor: Liliana
Są kapryśne, Bożenko, więc trzeba uważać.
Dzięki za wizytę. :-D :rozyczka: