Strona 1 z 1

Margarita Moskwiczowa - ***(Mów do mnie, proszę...)

: ndz 06 gru, 2015
autor: Liliana
Margarita Moskwiczowa (Ukraina)– artysta ceramik, prozaik, poetka, laureatka wielu konkursów literackich i artystycznych.


***(Говори, говори, говори…)

Говори, говори, говори…
Мы с тобою сидим у огня.
Тихо мечется буря внутри,
Там, на дне уходящего дня.

Пропоёт ли метель за окном
Иль погасит рассвет фонари,
Всё, что будет – пусть будет потом,
А сейчас говори, говори….

Пусть планета летит в звёздной мгле,
Я готова до самой зари
Слушать всё, что расскажешь ты мне…
Только ты говори, говори…



***(Mów do mnie, proszę...)


Mów do mnie, proszę, mów, mów, mów…
Siedzimy razem. Ognia blask…
Wewnątrz szaleje tysiąc burz,
A wszystko to u schyłku dnia.

Wyśpiewa zamieć swoją pieśń,
Latarnie zgasi świt–nasz druh,
Co ma się stać, niech staniе się,
Lecz trochę później, teraz mów…

Zginie planeta w gwiezdnej mgle.
To nic. Ja jestem po brzask zórz
Gotowa słuchać, co mi chcesz
Powiedzieć ty, więc mów, mów, mów...

: ndz 24 sty, 2016
autor: biedronka basia
To się wprost śpiewa :-D

Lilu pięknie :rozyczka:

: pt 29 sty, 2016
autor: Liliana
Basiu, a może jakąś melodyjkę skomponujesz?
Miło Cię widzieć. :rozyczka: