Strona 1 z 1

Achmatowa Anna - Nie, okna nie zasłoniłam...

: wt 03 sty, 2017
autor: Liliana
Я окошка не завесила...


Я окошка не завесила,
Прямо в горницу гляди.
Оттого мне нынче весело,
Что не можешь ты уйти.
Называй же беззаконницей,
Надо мной глумись со зла:
Я была твоей бессонницей,
Я тоской твоей была.


Nie, okna nie zasłoniłam...


Nie, okna nie zasłoniłam,
więc patrz, miły, patrz do woli.
To, co poprzez szybę widać,
odejść ci stąd nie pozwoli.
Możesz mówić, żem bezwstydna,
możesz się natrząsać ze mnie:
bezsennością twoją byłam
i tęsknotą, i marzeniem.

: śr 04 sty, 2017
autor: Mariola Kruszewska
Przeczytało mi się ja kokoszka...

: czw 05 sty, 2017
autor: Liliana
Z kokoszką czy bez, Mariolu, ważne, że zajrzałaś. :-D :rozyczka: