Strona 1 z 1

Siewierianin Igor - Mała elegia

: ndz 25 lis, 2018
autor: Liliana
Маленькая элегия

Она на пальчиках привстала
И подарила губы мне,
Я целовал её устало
В сырой осенней тишине.

И слёзы капали беззвучно
В сырой осенней тишине
Гас скучный день - и было скучно,
Как всё, что только не во сне.

1909


Mała elegia

Wtem na paluszkach się uniosła,
darując usta swoje mnie,
znużony, jąłem je całować
w jesiennej ciszy, w szarej mgle.


A łzy kapały - ciche, smutne,
w jesiennej ciszy, w szarej mgle.
Gasł nudny dzień i wszystko nudne
było jak to, co nie jest snem.

: ndz 25 lis, 2018
autor: cortessa
Pozostaję w zachwycie nad Pani twórczością przekładową.
:rozyczka:

: ndz 25 lis, 2018
autor: Liliana
To dla mnie zaszczyt, cortesso. Bardzo dziękuję. :rozyczka:

: sob 01 gru, 2018
autor: Liliana
Pięknie dziękuję, Magdo. :rozyczka:

: sob 08 gru, 2018
autor: Bożena
piękne :rozyczka: :rozyczka: :rozyczka:

: sob 08 gru, 2018
autor: Liliana
Bożena pisze:piękne
Cieszy mnie Twoja opinia. :-D :rozyczka: