Strona 1 z 1

Siewierianin Igor - Rozwijają się pączki...

: pn 11 mar, 2019
autor: Liliana
Распускаются почки душистые...

Распускаются почки душистые
На березах, невинных, как май,
Распевают дрозды голосистые
Про какой-то несбыточный край.

К солнцу тянется травка шелковая,
Пробегает шутник-ветерок.
О, весна! ты стара, вечно-новая,
И тебе эти несколько строк!

1909


Rozwijają się pączki po zimie…

Rozwijają się pączki po zimie
na brzezinie niewinnej jak maj,
drozdy śpiewnie głoszą nowinę,
że istnieje cudowny gdzieś kraj.

Trawka główkę zwraca do słońca,
wiatr-żartowniś przed siebie mknie.
Moja wiosno, tyś stara i młoda,
I dla ciebie każdy mój wers!

: czw 14 mar, 2019
autor: perełka
a dla Ciebie Lilus kwiecie za ten przekład :-D :rozyczka: :rozyczka: :rozyczka:

: czw 14 mar, 2019
autor: Liliana
Gosiu,
bardzo dziękuję. Serdeczności dla Ciebie. :rozyczka: :rozyczka: :rozyczka: