Melos

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Latima
Posty: 3442
Rejestracja: śr 14 lip, 2010

Post autor: Latima »

Pomyliłeś się, Alkibiadesie, kobiety nie giną
bezpłodnie. Zniewolone rodzą zarażonych
pamięcią. Wybici mężczyźni zdążyli zapłodnić
je zemstą. Jak bardzo musiałeś się bać, że nie
tobie sprzyja wielka virtus, gdy na ścieranych
pumeksem rękach pojawiały się plamy.

Czy miałeś syna? Rozwiązłe życie mści się
przez pokolenia pokancerowanymi genami.

Koła toczą się szybko, ale pomniki wzrastają
przez lata, zbrojne w spiż nie ulegają rozpadowi
przez obalenie. Alkibiadesie, gdzie twoje
popiersie? Na Melos rosną dęby, szumem
przepowiadają upadek jednego z potomków.
On ma tę samą grupę krwi.


* zapis imienia Alkibiades na podst. Wikipedii
Ostatnio zmieniony sob 14 cze, 2014 przez Latima, łącznie zmieniany 2 razy.